Garantált programok évente

Mátrai múzeumok éjszakája – június 24-ét követő szombat

A Mátrai múzeumok éjszakája programsorozat kiemelt helyszíne a Kisnánai vár. Vezetett túra során bejárható a felújított vár, bor, és gasztronómiai programok mellett kulturális rendezvény is várja az idelátogató vendégeket. 2012-től a program a tervek szerint kiegészül a Mátrai randevú programmal, ami június harmadik hetében minden nap garantált programot biztosít a várban (hadapród képzés, boszorkányverseny stb.).

Információ: www.matrainfo.hu


Kisnánai Várjátékok – július első szombatja

A Kisnánai Várjátékokat a millennium évében, 2000-ben rendezték meg első alkalommal. A vár környezetében kézműves bemutatót és vásárt tartanak. Este boszorkányos hölgyek mérik össze tudásukat szemmel verésben, átokmondásban, seprűn lovagolásban és bájital keverésben. Az első várjátékok alkalmával megalakult Nánai Vár Lovagrendje, akik éve óta meghatározó szereplői a rendezvénynek. A tagok minden évben döntenek arról, hogy van-e érdemes polgár, akit maguk közé fogadnak és lovaggá ütnek, ekkor esküjüket Kompolti László sírjánál erősítik meg. A várjátékok oszlopos szereplői a Nánai Sólymos Vitézek, lelkes kisnánai fiatalok, akik időről-időre élettel töltik meg a várat.


Kisnánai Baracknap – július második vasárnapja

Az általános iskola kertjének kuriózuma az ősbarackos, melyben közel 100 éves barackfák élnek. A baracknap fő látványossága a baracklekvárfőzés, melyet a falusi vendéglátók mutatnak be ahol, elkészült lekvárt természetesen meg lehet kóstolni, valamit vásárolni is lehet belőle. A jókedvről egész nap tréfás vetélkedők, szórakoztató műsorok gondoskodnak.


Történelmi hagyományőrzők I. kisnánai találkozója – szeptember második szombatja

A Nánai Sólymos Vitézek szervezésében hagyományosan megrendezésre kerülő versenyen a történelmi íjászatot kedvelő íjászok mutatják be tudásukat.

Információ: www.nanaivitezek.hu


További programok a várban

  • Április – Kisnánai Húsvét
  • Május – Orbán napi borünnep
  • November – Újbor ünnep
  • December – Kisnánai lélekmelegítő
Buy cheap windows or linux hosting for your small business website. Please consider sitecloud hosting review and hostmonster review.
Kisnánai vár © 2011.